– Houten vloeren –

Verouderde houten vloer

Ben je op zoek naar die gave vloer uit de VT Wonen? Of juist een heel unieke vloer? We helpen je graag.
Het samenstellen van je houten vloer bestaat uit een aantal logische stappen. Zoals het type plank, het soort hout en de behandeling van het hout.

Maak je keuze van houten vloer tot aan de afwerking & onderhoud. Juist vanwege de vele opties geven we je graag advies op maat. Met speciale panelen laten we je het effect van jouw ideale vloer zien. Je bent hiervoor van harte welkom in onze sfeervolle showroom. Tot ziens in Westbroek!

Type planken

OVER MULTIPLANKEN

 

Wat is een multiplank?

De basis van de plank is berkenplex (12 mm). Hierop wordt de toplaag van massief hout verlijmd. Deze toplaag varieert in dikte van 3 tot 8 mm.

 

Kenmerken multiplank

De multiplank is onze populairste plank. De reden hiervoor is de gelaagde opbouw van de plank; deze innovatie zorgt ervoor dat de multiplank mooi stabiel is en weinig ‘werkt’. De massieve plank kan gevoelig zijn voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Door haar opbouw krimpt de multiplankvloer veel minder en zet deze minder uit.

Door de constructie van de plank kan de vloer zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. Meestal adviseren wij de vloer te verlijmen. Hierdoor neemt het loopgeluid en het kraken van de vloer sterk af.
Overweeg je vloerverwarming? Dat is geen probleem met de multiplank.

 

Specificaties

 • Naast de  afwerking met lak of olie kunnen de planken bewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan verouderen, roken of borstelen.
 • Breedte: 140 tot aan 320 mm is standaard leverbaar. Breder is ook mogelijk.
 • Dikte van de multiplank: van 12 tot 18 mm – incl. toplaag.
 • Dikte van de toplaag: keuze van 3 tot 8 mm.
 • We kunnen de planken met of zonder velling (V-groef) schaven.

Kom gerust langs om voorbeelden van onze houten vloeren te bekijken.

OVER MASSIEVE PLANKEN

 

Wat is een massieve plank?

Massieve planken zijn gezaagd, geschaafd en geschuurd uit grove houten balken. In dit proces wordt de plank rondom voorzien van een mes en groef verbinding – en krimpnaden aan de onderzijde van de plank.

 

Kenmerken massieve plank

Waar de multiplank uit een paar lagen bestaat, is de massief houten plank een geheel. Massief hout is gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. In de winter is de lucht droog en wordt er wel eens vergeten goed te ventileren. Hierdoor wordt ook vocht uit de plank getrokken, waardoor de plank krimpt. In de zomer, wanneer het vochtig is, neemt de plank vocht op en zal deze uitzetten.

Om deze werking op te vangen legt De Houtfabriek massieve vloeren altijd verlijmd op een ondervloer van spaanplaat. Daarnaast worden de planken in de mes en groef verbinding extra met krammen vast gekramd. De planken kunnen zo geen kant op en blijven mooi liggen. Houd er wel rekening mee dat er, ondanks de zorgvuldige legwijze, altijd een krimpnaadje kan ontstaan. Je kan de naadvorming voorkomen door de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden. Een juiste luchtvochtigheid ligt tussen de 50% en 60%.
De massieve vloer leent zich niet voor vloerverwarming. De multiplank en parketvloer hebben deze mogelijkheid wel.

 

Specificaties

 • Naast de afwerking met lak of olie kunnen de planken bewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan verouderen, roken of borstelen.
 • Breedte: 140 tot aan 320 mm is standaard leverbaar. Breder is ook mogelijk.
 • Dikte van de planken: 20 – 25 mm
 • We kunnen de planken met of zonder velling (V-groef) schaven.

In onze showroom vertellen we je graag meer over massief houten vloeren. U kunt zowel telefonisch als online een afspraak inplannen.

OVER PARKETVLOEREN

 

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer bestaat uit tapis plankjes die een dikte hebben van 6-8 mm. Deze tapis plankjes kunnen in stroken gelegd worden of in patroon. Het bekendste patroon is de visgraat. Maar er is ook een Hongaarse punt, blokpatroon, vlecht- en anderen patronen. Kom gerust langs om de diverse patronen te bekijken.
Omdat de plankjes geen mes- en groefverbinding hebben worden de plankjes via de bovenzijde aan de ondervloer genageld. Het resultaat is een ambachtelijke, werkingsarme vloer met een solide loopgeluid.
Het leggen van een parketvloer is een echte ambacht; het vergt een grote vakbekwaamheid om de vloer strak te leggen. De Houtfabriek vindt het belangrijk om je vloer strak en conform afspraak op te leveren.

 

Kenmerken parketvloer

Het effect van een patroon in de parketvloer is indrukwekkend. Alleen doordat het leggen van het patroon en de kleine planken meer arbeid vraagt is dit iets duurder. Het grote voordeel van deze legwijze is dat de vloer zeer stabiel en vrijwel werkingsvrij is. Daarnaast is parket – samen met de multiplank – zeer geschikt voor vloerverwarming.

 

Specificaties

 • Naast de afwerking met lak of olie kunnen de planken bewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan verouderen, roken of borstelen.
 • Breedte: 71 tot aan 220 mm is standaard leverbaar. Breder is ook mogelijk
 • Dikte van de tapis planken: 6,2 mm tot aan 9 mm
 • We kunnen de planken met of zonder velling (V-groef) schaven.

Kom de voorbeelden bekijken in onze showroom in Westbroek. De koffie staat klaar!

OVER VISGRAAT VLOEREN

 

Wat is een visgraat vloer?

Een visgraat vloer is een parketvloer, die bestaat uit kortere plankjes die een dikte hebben van 6-8 mm. Deze zogenaamde tapis plankjes kunnen in stroken gelegd worden of in patroon. Het bekendste patroon is de visgraat. De Walvisgraat is de grote variant van de visgraat vloer, waarbij gebruik wordt gemaakt van langere en bredere planken. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de vloer in een Hongaarse punt te laten leggen. Kom gerust bij ons langs om de diverse patronen te bekijken.
Omdat de plankjes geen mes- en groefverbinding hebben worden de plankjes via de bovenzijde aan de ondervloer genageld. Het resultaat is een ambachtelijke, werkingsarme vloer met een solide loopgeluid. Het leggen van een parketvloer is een echte ambacht; het vergt een grote vakbekwaamheid om de vloer strak te leggen. De Houtfabriek vindt het belangrijk om je vloer strak en conform afspraak op te leveren.

 

Kenmerken visgraat vloer

Het effect van een visgraat patroon in een parketvloer is indrukwekkend. Alleen doordat het leggen van het patroon en de kleine planken meer arbeid vraagt, is dit iets duurder. Het grote voordeel van deze legwijze is dat de vloer zeer stabiel en vrijwel werkingsvrij is. Een visgraat vloer kan glad afgewerkt worden. Liever meer structuur in de vloer? Kies dan voor borstelen of verouderen, zodat de visgraat vloer een geleefd effect krijgt. Daarnaast is parket, net als de multiplank, zeer geschikt voor vloerverwarming.

 

Specificaties

 • Naast de afwerking met lak of olie kunnen de planken bewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan verouderen, roken of borstelen.
 • Breedte: 71 tot aan 220 mm is standaard leverbaar. Breder is ook mogelijk
 • Dikte van de tapis planken: 6,2 mm tot aan 9 mm
 • We kunnen de planken met of zonder velling (V-groef) schaven.

We nodigen je graag uit om de voorbeelden te bekijken in onze showroom.

Hoge kwaliteit & goede service

De Houtfabriek werkt alleen samen met de beste schaverijen van Nederland. Zo wordt je houten vloer naar jouw wens en op maat gemaakt. De Houtfabriek helpt je de ideale houten vloer te vinden. Daarbij staat kwaliteit, eerlijk advies en goede service voorop. In combinatie met onze zorgvuldige bezorging, plaatsing en passend onderhoud heb je een leven lang plezier van je houten vloer.

 • Houten vloer tapis gelegd
  Tapis vloer
 • Robuust houten vloer met olie afwerking
  Multiplank gerookt
 • Robuuste houten vloer
  Multiplank gerookt, witte olie
 • Walvisgraat vloer
  Visgraat verouderd, dubbel gerookt
 • Mulitplank vloer met olie afwerking
  Houten vloer country
 • Houten vloer afgewerkt met Golden Oak olie
  Country houten vloer
 • Dubbel gerookte visgraat vloer
  Walvisgraat vloer, dubbel gerookt
 • Visgraat vloer afgewerkt met olie
  Klassieke visgraat vloer, transparante olie
 • Houten vloer multiplank transparante olie
  Rustieke vloer, multiplank
 • Eiken vloer afgewerkt met Skylt lak
  Houten vloer brede plank
 • Houten vloer doorgetrokken van keuken naar woonkamer
  Houten vloer multiplank
 • Visgraat vloer klassiek
 • Houten vloer dubbel gerookt
  Dubbel gerookte houten vloer

Hout voegt sfeer toe.
Welk houtsoort past het beste bij jou?

Bekijk houtsoortenBekijk houtsoorten

Karakteristieke vloer?
Kies voor verouderen, roken of borstelen

Naar bewerkingenNaar bewerkingen

Bepaal de kleur en uitstraling.
Welke afwerking kies jij?

Kies afwerkingKies afwerking