– Onderhoud houten vloer –

Onderhoud houten vloer

Een houten vloer heeft onderhoud nodig. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je houten vloer, dien je je vloer te beschermen tegen vuil en vocht. Maar hoe onderhoud en verzorg je een geoliede of gelakte houten vloer?

 

Het onderhoud van een geoliede dan wel een gelakte lak vloer is anders. We informeren je graag over het type onderhoud dat het meest geschikt is voor jouw vloer. Lees hieronder verder of kom langs in onze landelijke showroom voor persoonlijk advies.

Onderhoud geoliede vloer

Houd je geoliede vloer in topconditie met onderstaand advies.

 

Regulier onderhoud

Neem je vloer één keer per twee weken vochtig af met een dweil. Voeg een scheutje 315NM vloerzeep toe aan een emmer met water. Dweil met een vochtige dweil, niet te nat.

 

Jaarlijks onderhoud

Behandel je vloer ieder jaar met onderhoudsolie van 315NM. Zo blijft je vloer goed gevuld met olie en beschermd tegen vuil en vocht. Alle onderhoudsmiddelen van 315NM zijn bij de Houtfabriek verkrijgbaar. De Houtfabriek kiest voor de onderhoudsmiddelen van 315NM vanwege haar kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. Door de effectieve producten bespaar je tijd en blijft je vloer in topconditie.

 

Groot onderhoud

Ondanks goed onderhoud loop je langzaam vuil in de vloer. Daarom adviseren wij na gemiddeld tien jaar je vloer te laten schuren (zie tabblad schuren & behandelen). Zo wordt deze weer als nieuw.

 

Onderhoud uitbesteden

Is je vloer toe aan onderhoud maar wil je dit liever uitbesteden? De Houtfabriek doet dit graag voor je. Je kunt bij ons terecht voor het jaarlijkse en groot onderhoud van je vloer. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Ook kunnen wij je helpen bij het herstellen van kleine schades aan je houten vloer. Speciaal opgeleid personeel van de Houtfabriek kan de schade met de nieuwste spotrepair methodes herstellen. Een beschadiging tot 3 centimeter kan heel netjes worden hersteld met behoud van kleur en structuur. Klik hier om meer informatie over spotrepair aan te vragen.

Offerte onderhoudOfferte onderhoud

Onderhoud gelakte houten vloer

Het voordeel van een gelakte vloer is het eenvoudige onderhoud. Houd je vloer in topconditie met onderstaand advies.

 

Regulier onderhoud

Bij een gelakte vloer wordt er voor het onderhoud gebruik gemaakt van een conditioner. De conditioner van Skylt is een universele vloerbeschermer die in één behandeling reinigt en een beschermlaag achterlaat. De reinigingscomponenten in de lak conditioner maken de vloer schoon. De eindlaag is zeer loopbestendig, voorkomt beschadigingen van de lak en camoufleert lichte krasjes.

 

Dit middel is speciaal ontwikkeld voor met Skylt lak gelakte vloeren. Indien u Skylt conditioner wil gebruiken tijdens het dweilen, voeg dan 100 tot 200 ml conditioner toe aan 5 á 6 liter water, afhankelijk van de mate van vervuiling. Dweil een houten vloer nooit drijfnat, licht vochtig is meer dan voldoende.

 

De Houtfabriek kiest voor de onderhoudsmiddelen van het merk Skylt vanwege haar kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. Door de effectieve producten bespaar je tijd en blijft je vloer in topconditie.

 

Groot onderhoud

Een laklaag gaat gemiddeld tien jaar mee. We adviseren je na die tijd de versleten laklaag professioneel te laten schuren (klik op de tab schuren & behandelen). Na het schuren en behandelen is je vloer weer als nieuw! De Houtfabriek doet dit graag voor je. Wil je een offerte voor het schuren en lakken van je vloer? Vraag deze vrijblijvend aan.

Ook kunnen wij je helpen bij het herstellen van kleine schades aan je houten vloer. Speciaal opgeleid personeel van de Houtfabriek kan de schade met de nieuwste spotrepair methodes herstellen. Een beschadiging tot 3 centimeter kan heel netjes worden hersteld met behoud van kleur en structuur. Klik hier om meer informatie over spotrepair aan te vragen.

Offerte schuren & lakkenOfferte schuren & lakken

Groot onderhoud uitbesteden?

Offerte aanvragenOfferte aanvragen