– Schade & groot onderhoud –

Houten vloer schuren

Een houten vloer heeft onderhoud nodig. Het soort onderhoud en de regelmaat hangt af van het gebruik en het type vloer. Zo slijt de beschermingslaag als een lak of olie door de dagelijkse belasting.

 

Het kan ook zijn dat je vloer is beschadigd door bijvoorbeeld wateroverlast. De Houtfabriek is gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van houten vloeren.

 

Bel gerust voor een inspectie of een offerte.

SCHUREN EN BEHANDELEN VAN UW HOUTEN VLOER

Het opschuren van een massieve houten vloer of parket is een specialisatie waar je als doe-het-zelver beter niet aan kunt beginnen. Deze techniek leer je alleen door veelvuldig ervaring op te doen. Bij gebrek aan ervaring ontstaat eenvoudig schade aan de vloer, zoals oneffenenheden en reliefvorming.Het parketteursteam van De Houtfabriek heeft ruimschoots ervaring met het schuren en behandelen van houten vloeren. Neem contact met ons op voor advies.

 

WERKWIJZE

De houten vloeren worden met een grote bandschuurmachine en kantenschuurmachine van grof naar fijn geschuurd. Als laatste schuurgang worden met de polijstmachine de kleinste krasjes verwijderd. Eventuele spijkergaatjes worden gestopt zodat ze later met het behandelen van de vloer nauwelijks meer opvallen. Vervolgens wordt de vloer zorgvuldig gezogen en is de vloer klaar voor afwerking naar keuze. Je kiest hiermee de finishing van de vloer en beschermt hem tegen vocht en vuil. Je vloer ziet er na behandelen weer perfect uit!

 

Uiteraard zijn wij gespecialiseerd in het schuren van alle soorten houten vloeren, zoals eiken, jatoba, verouderdere vloeren, robijn, teak, visgraat vloeren, lamel, multiplanken en massieve houten vloeren.We komen voordat de houten vloer geschuurd wordt bij je langs om te adviseren over de mogelijkheden.

 

Bel ons om een afspraak te maken.

(WATER)SCHADE AAN HOUTEN VLOER

Heb je schade opgelopen aan je houten vloer? Dan heb je een schaderapport nodig voor de verzekeringsmaatschappij. De Houtfabriek is gespecialiseerd in waterschades van massieve planken vloeren, parket, multiplanken, lamelplanken en tapis vloeren.
Na het opmaken van een inspectierapport krijg je een offerte voor reparatie die je kunt indienen bij de verzekeraar. Tijdens de inspectie krijg je van ons tips om verdere schade te voorkomen aan de vloer. Wij werken voor nagenoeg alle verzekeringsmaatschappijen en helpen je de schade te herstellen.

 

VOORKOM VERDERE SCHADE

Om verdere schade aan je meubels en wanden te voorkomen – door bijvoorbeeld optrekkend vocht – is het uiteraard van belang de schade zo snel mogelijk te herstellen.
Uit onze ervaring weten we dat waterschade vaak zware overlast geeft voor de bewoners. Daarom handelen we adequaat en wordt de schade zo spoedig mogelijk herstelt. Bij de herstelwerkzaamheden dien je wel rekening te houden met het drogen van de ondervloer.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

KLEINE SCHADE AAN HOUTEN VLOER OF MEUBEL

Een kleine schade aan uw houten vloer, tafel of meubel zoals een deuk(je), een kras of verkleuring, staat vaak niet in verhouding tot de vervangingskosten.
Toch wilt u dat een dergelijke beschadiging wordt opgelost. Speciaal opgeleid personeel van de Houtfabriek kan de schade met de nieuwste spotrepair methodes herstellen. Een beschadiging tot 3 centimeter kan heel netjes worden hersteld met behoud van kleur en structuur.

 

We kunnen spotrepair op vele materialen uitvoeren o.a.:

 

  • Houten vloeren
  • Tafels
  • Marmer
  • Keukenbladen
  • Keukenkastjes
  • Etc.

 

Neem contact op met de Houtfabriek voor een offerte.

Onderhoud of schade?
Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragenOfferte aanvragen