– Klantervaringen –

Recensies over de Houtfabriek

Vivienne van den Assem | presentatrice & actrice

Houten vloer

Een houten vloer die perfect past bij onze wensen, interieur en huis!

Na het kopen van onze nieuwe woning was het vrij vlot besloten; hier moest een mooie houten vloer in komen. Enthousiast zijn we bij De Houtfabriek naar binnen gestapt. Een inspirerende showroom waar we de plattegrond van onze woning hebben laten zien en een voorbeeld van een vloer die wij erg mooi vonden. Paul kwam vrij vlot met precies het houtsoort en kleur die wij voor ogen hadden, mooi rustiek eikenhout in de olie. We zijn daarnaast goed geadviseerd over de legrichting, legwijze, breedte van plank en plint en de olie om de perfecte vloer te creëren voor onze woning.

Planning was voor ons ook belangrijk, met een geplande verhuizing én verbouwing kwam het redelijk precies maar ook dat was geen probleem. De vriendelijke legger van de Houtfabriek heeft echt vakwerk afgeleverd. Alle hoekjes, plintjes en buizen zijn perfect afgewerkt. Als kers op de taart zijn de keukenplinten passend gemaakt. Het resultaat is een vloer waarbij iedereen die binnenstapt even stil staat en ‘wow’ zegt; een strakke eikenhouten vloer die perfect past bij onze wensen, interieur en huis. Bedankt!

Houten vloer rustiek

Hele mooie houten vloer en goede service!

Wij zijn super goed geholpen door de Houtfabriek bij het kiezen van onze beneden vloer! Er ligt nu een mooie houten vloer in ons huis, helemaal naar onze wensen! Ze hebben alle aandacht voor je en dat merk je bijvoorbeeld in het goed achterhalen in wat voor vloer je precies wilt. Vervolgens worden er mogelijkheden laten zien waar je zelf niet snel op komt. Ook wordt je goed meegenomen in hoe het proces gaat verlopen. Er is een goede afstemming tussen de verschillende mensen waarmee je contact hebt in de winkel, het inmeten en degene die de vloer komen leggen. Iedereen denkt mee en geeft goed bedoelde adviezen.

Wij hadden korte tijdslijnen voor levering en het leggen van de vloer, en ook daar is de Houtfabriek erg meedenkend en flexibel in. Kortom, echt een aanrader voor als je een hele mooie houten vloer wilt van een goede kwaliteit en met goede service voor de klant!

Tafel op maat voor een eerlijke prijs

We zochten een eettafel die goed zou passen in ons compleet gerenoveerde huis. We hadden een redelijk goed beeld van wat we wilde, maar de lange zoektocht langs meubelboulevards en speciaalzaken was ontzettend frustrerend: nergens een lange, no-nonsense, strakke tafel te vinden, zonder poten op de hoek. Het laatste was van belang vanwege een eettafelbank. Via internet zijn we bij de Houtfabriek terecht gekomen. Ons bezoek daar inspireerde ons verder: alles was mogelijk. Met behulp van de voorbeelden van de Houtfabriek hebben we een tekening gemaakt van een tafel met een RVS onderstel (twee kolommen) en een bamboe blad. Alles is precies op maat bedacht (dikte en bewerking blad, hoogte en lengte, plaatsing en afwerking RVS onderstel) en het is precies zo uitgevoerd. Helemaal volgens afspraak.

We hebben nog vooraf ook elders geïnformeerd naar de kosten van een dergelijk tafel en hebben om de offertes van andere bedrijven enorm gelachen. Behalve de kwaliteit en mogelijkheden, blinkt De Houtfabriek ook uit in de transparante manier van kostenberekening. Onderhandelen is hierdoor overbodig want de kosten zijn aanzienlijk lager dan elders – zonder enige compromis op kwaliteit. We hebben een bijzonder tafel die 100% op maat is gemaakt en voor een (transparante) prijs die heel veel minder is dan elders.

Bedankt!

Massief houten vloer met grove noesten

Veel keus, goed advies en prachtig gelegd

Als je een mooie houten vloer zoekt, is De Houtfabriek een uitstekend adres.

Veel keus, goed advies en prachtig gelegd.

Cilia & Erik

Bekijk houten vloerenBekijk houten vloeren

Heerlijk tafelen aan unieke tafel

Mijn vrouw en ik zitten graag aan tafel. Wij kunnen uren aan tafel zitten, met vrienden en ook steeds meer met de kinderen tot ons plezier. Het is daarom dat wij besloten om een nieuwe tafel en stoelen aan te schaffen. Veel gesurft op internet, alle mogelijke tweedehansjes overwogen, een aantal winkels bezocht en toen via internet bij de Houtfabriek terecht gekomen. Wij besloten naar de houtfabriek in Westbroek te rijden, een leuk ingerichte boerderij verrassend dicht bij Amersfoort.

Prima te woord gestaan door Paul, iemand met niet echt een verkoop achtergrond (zag ik meteen: ik ken er nl. nogal veel vanuit mijn vak), maar toch echt ging voor wat wij belangrijk vonden. En dat is nogal moeilijk: mijn vrouw wil een strakke moderne tafel, voor mij kan hij niet robuust genoeg zijn. Ga er maar aan staan!

Wij hadden inmiddels besloten om echt iets unieks te laten maken dat aan die wensen voldeed. Het resultaat is verbluffend. Een tafel die wat mij betreft nu al een icoon is.

 

Paul bedankt.

Eindelijk de juiste maat tafel!

Dit jaar heb ik mijn eerste huis gekocht in Amsterdam. Een twee-kamerappartement, niet groot, maar wel precies wat ik zocht: meteen toen ik er binnen kwam was ik verkocht. Na alle koop-perikelen (hypotheek regelen, contracten tekenen, overdracht) kon het inrichten beginnen. Eén ding stond vast: ik kocht de eetkamerstoelen die al zo lang op mijn verlanglijstje stonden. Nu nog een eettafel. In een kleine woon-eetkamer past geen enorme tafel, maar de tafel zou wel de belangrijkste functie in de kamer krijgen: de plek voor etentjes, uitgebreid thee drinken, goede gesprekken, thuis werken… Een zoektocht in woonwinkels en op internet volgde. Maar hoeveel tafels er ook zijn, in alle soorten en maten, die ene precies passende vond ik niet. Totdat ik bij toeval de site van de Houtfabriek vond.

Per mail vroeg ik advies en een paar dagen later was ik op weg naar Westbroek. Paul nam uitgebreid de tijd om te horen wat ik wilde, alle mogelijkheden te laten zien en mee te denken. Onder het genot van een kop koffie ontstond op papier de tafel die ik zocht. Uiteindelijk werd de tafel gebracht en ter plekke gemonteerd (rekening gehouden met de smalle Amsterdamse trapgaten). De tafel die eerst alleen in mijn hoofd bestond, staat nu in de woonkamer.

Heel erg bedankt, Paul!

Netjes afgewerkte rustieke vloer

De Houtfabriek was mij bekend omdat ik in de nabije omgeving woon. Al jaren wilde ik een echte houten vloer. Jullie showroom in deze prachtige omgeving en de vele voorbeelden heeft mij er toe gezet mijn man te overhalen om nu de knoop door te hakken en een vloer te kiezen. Hout is een natuurproduct en heeft zijn eigen karakter. Wij wilden een zo rustiek mogelijke uitstraling. Omdat we dat het mooist vinden en het ook zeker past in de stijl van ons jaren 30 huis. Om dit effect te verkrijgen was het advies het hout te bewerken dubbel gerookt en getrommeld.
Inmiddels ligt de vloer erin en is prachtig. Onze complimenten voor de nette afwerking en vakmanschap door de vloerleggers. Waar wij ook erg blij mee zijn is dat er op ons verzoek de stootbord in de keuken ook is meegenomen (zie foto) echt top.

Tafels op maat voor zakelijk gebruik

Prachtige combinatie van tafels en stoelen

Truus heeft de nieuwe kantine van haar werkgever in gericht. Ze heeft gekozen voor twee Vingerlas tafels met Mobitec stoelen uit de Moods collectie;
“Met de komst van de eettafels en stoelen ziet onze kantine er uitnodigend uit en er wordt nu veelvuldig gebruik van gemaakt.  De combinatie van de houten eettafels en het oranje leer op de stoelen staat prachtig.  En ik ben niet de enige die dit vind. Paul, hartelijk dank voor je advies en hulp.

Tafels op maat

De perfecte kleine tafel

Een lange lijst van wensen voor een kleine karakteristieke tafel in een kleine keuken, passend bij een zitbank. Dit leverde een onoplosbare puzzle: poten aan de hoeken? Dat was geen optie, gezien het bankje. Eén poot, hoe krijg je de tafel stabiel?
Geen probleem voor Paul blijkbaar die al schetsend achter onze wensen kwam. Het werd een prachtige tafel met een eiken blad, rustend op één poot. De constructie liet even op zich wachten, aangezien er nog verstevigingen nodig werden geacht om de tafel als stabiel af te leveren. En stabiel is ze zeker. Alsof er vier poten onder staan! Zowel het meedenken als de uitwerking en afwerking zijn ons in alle opzichten goed bevallen.

Houten vloer vloerverwarming

Mooie houten vloer op vloerverwarming

Toen wij in verband met een verhuizing naar Amsterdam een houten vloer uit gingen kiezen kwamen we terecht bij de Houtfabriek in Westbroek. We werden heel prettig te woord gestaan en geholpen door Paul. Inmiddels is de vloer gelegd door een echte vakman en ligt deze er dus strak in. Wij kregen zelfs complimenten van onze verwarmingsmonteur over het feit dat er een goede tussenlaag gebruikt was tussen de vloerverwarming en de houten vloer. Vaak wordt er van alles tussen gelegd en dat is meestal alleen maar slecht voor de capaciteit van de vloerverwarming. Wij zijn heel erg blij met onze mooie vloer. Iedereen die bij ons komt vraagt ook waar de vloer vandaan komt en vinden hem prachtig. Hij is super makkelijk te onderhouden en we zijn blij dat we ervoor gegaan zijn. Het is het eerste wat je ziet als je elke dag in je huis loopt. Het was de besteding meer dan waard. Dus als je een nieuwe vloer nodig hebt, ga dan zeker even langs bij de Houtfabriek.

Mulitplank vloer eiken toplaag

Prachtige houten vloer

Het huis dat we hebben gekocht is voorzien van een prachtige eikenhouten lamelparket vloer in de woonkamer. Op de bovenverdieping van deze jaren 30 woning lag een laminaatvloer die we wilden vervangen. Navraag bij de vorige bewoner leerde ons dat de vloer in de woonkamer was gekocht bij De Houtfabriek. Dus maar eens een offerte opgevraagd bij De Houtfabriek. Al snel kregen we een scherpe prijsopgave van Paul met tevens de uitnodiging om eens in de showroom te komen kijken. Zo gezegd zo gedaan. Een mooie showroom met een prettige sfeer.
Uiteindelijk hebben we toen besloten om de vloer te laten leveren en leggen door De Houtfabriek waarbij we in eerste instantie gebruik wilden maken van de bestaande hoge plinten. Bij de inspectie bleek echter dat dit lastig zou gaan aangezien de plinten dat van de muur los gewrikt moesten worden met de kans dat het stucwerk zou beschadigen. Een kleine tegenvaller maar na overleg met Paul kon hij ons een mooi alternatief bieden.
De vloer ligt er prachtig bij, mooi hout en goed gelegd. Een goede prijs/kwaliteit verhouding, we zouden de Houtfabriek zeker aanbevelen.

Eettafel op maat

Wij hebben na een vergeefse zoektocht in meubelwinkels besloten om een ‘tafel op maat’ voor onze nieuwe keuken te bestellen bij de Houtfabriek in Westbroek. RVS onderstel en ‘zwevend’ houten blad gespoten in RAL 7040 (idem als keukenwand). Bladmaat 130 x 90 cm. Is prima gelukt en staat heel mooi in de keuken. Kortom, zeer tevreden!

Houten tafel op maat boomstam tafel

Prachtig stuk vakmanschap

Ruim een jaar geleden werd ons zoontje Thije geboren. Het manneke groeide flink en inmiddels schuift hij samen met zijn grote zus Janne (3) aan bij ons aan de keukentafel. Dit zorgde echter wel voor een klein probleempje: onze keukentafel biedt maar plek aan 3 personen en natuurlijk willen we met ons allen kunnen eten. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe keukentafel die bij ons past. Via internet vonden we De Houtfabriek en op basis van de mooie foto’s en de enthousiaste klantverhalen besloten we een kijkje te nemen. Aangekomen in de showroom konden we op ons gemak rondkijken voordat Paul ons benaderde. Toen wij vertelden wat we zochten ging hij meteen aan het tekenen en binnen een paar minuten kon hij ons een idee geven hoe de tafel er ongeveer uit zou komen te zien.
We hoefden niet lang na te denken en ter plekke werd de koop gesloten. Enige tijd later werd de tafel keurig afgeleverd en sindsdien eten we met ons viertjes aan dit prachtig stuk vakmanschap.

Pauline, Joris, Janne & Thije

Robuuste tafel voor het hele gezin

Een nieuw huis in aanbouw; daarmee ook de wens voor een nieuwe tafel. Wij zijn op zoek geweest naar een robuuste houten tafel waar het gehele gezin aan kan zitten. Stad en land afgezocht, diverse woonboulevard afgestruind maar niets van onze gading. Tot wij online De Houtfabriek vonden. In een mooie omgeving en dito winkel vonden wij wat wij al lang zochten. Geen opdringerige verkopers maar Paul die zijn tijd nam om ons te adviseren wat betreft afmetingen, kleuren en afwerkingen. De tafel is binnen de afgesproken termijn geleverd en staat nu te pronken in onze woonkamer. Een geweldige tafel waar wij heel erg blij mee zijn.

Blij met de mooie eiken houten vloer

Ik kocht vorig jaar een nieuw huis in Utrecht. Althans, ‘nieuw’ is niet helemaal het goede woord in deze, want de woning was op het moment van de koop nog een bouwval. Nooit gedacht dat ik ooit zo’n project aan zou gaan, maar voor ik het wist zat ik om de tafel met een projectontwikkelaar, architect en aannemer. Zonder verbouw-ervaring moesten er weet-ik-hoeveel keuze’s gemaakt worden en knopen worden doorgehakt. Het enige wat ik zeker wist is dat er een geluidsstudio in het huis moest komen. Dagelijks presenteer ik de Coen & Sander show op Radio538, en voor overige werkzaamheden is m’n eigen plekkie in huis heel fijn! De verbouwing heeft zo’n 5 maanden geduurd. Met name aan het einde van de rit werd ik een beetje keuze-moe. Maar juist in deze laatste fase zijn de keuzes voor kleuren, gordijnen, inrichting en vloeren zo belangrijk.

De keuze voor de vloer hadden we uitgesteld tot het laatste moment. Via een tip kwamen we terecht bij De Houtfabriek. De mooie landelijke lokatie en de sfeervolle showroom vielen meteen in de smaak. We hadden nog geen idee wat we precies wilden, en of we überhaupt hier onze vloer gingen kopen maar de eerste indruk was in elk geval goed! Mede door de prettige, ongedwongen en professionele manier waarop we werden geholpen waren we snel overtuigd van De Houtfabriek. We hebben eerst alle mogelijkheden rustig op ons in laten werken en zijn later teruggekomen om de uiteindelijke keuze te maken. De vloer werd een paar weken later keurig gelegd en ter plekke behandeld. Het resultaat mag er zijn! Toen de verhuizing achter de rug was, is Paul van De Houtfabriek nog even langs geweest om te inspecteren of de vloer er netjes bij lag. Ik ben blij met de mooie en degelijke eikenhouten vloer die zeker lang meegaat!

Lengte tafel afgestemd op onze lange eetkamer

Een paar maanden geleden reden we toevallig door Westbroek. Het bord ‘Houtfabriek’ viel ons op, en thuisgekomen keken we online of ‘de Houtfabriek’ een eettafel kon leveren. Daar waren we sinds onze verhuizing, nu een jaar geleden, naar op zoek. Een tocht langs meubelwinkels voor allerlei smaken had ons geleerd dat wat wij wilden of heel erg duur was of er niet goed uitzag. Wilden we dan zo iets bijzonders? Helemaal niet! We wilden een eenvoudige, robuuste tafel, stoer en simpel, wel lang, voor onze grote eetkamer.

Een bezoekje aan de Houtfabriek verliep voorspoedig Paul liet ons diverse mogelijkheden zien. We besloten meteen te bestellen. Vanmiddag is onze tafel gebracht en we zijn er zo blij mee! De afmeting is precies goed voor de lange eetkamer, de tafel combineert prima met de overige meubels en de vloer. Dit is echt value for money.

Boomstamtafel

Waarom kopen bij de Houtfabriek? Heel simpel.

Nette showroom – goed advies en geen snelle verkooppraatjes – veel keus – afspraak is afspraak – betalen bij oplevering – CBW erkend – goede garantie – after-sales goed geregeld!

Wij hebben gekocht:  Een geschild eiken tafel met stoelen van Mobitec.